Kangatraining Drechtsteden & Rotterdam

Voordelen van dragen

Voordelen van dragen

Ik zie het dragen van je kindje als iets heel […]

BabywearingPart1_infographic

Bron: closeparent.com

Ik zie het dragen van je kindje als iets heel natuurlijks en vanzelfsprekends. Maar niet voor iedereen is het dragen van je kindje zo vanzelfsprekend. Daarom hier een aantal voordelen 🙂 .
Je leert je baby goed kennen en je creëert zo een hechte en bijzondere band die de ontwikkeling van je baby ten goede komt. Ook leert je baby al vroeg wennen aan het sociale leven van jou als ouder en ziet alles gebeuren op ooghoogte. Visueel overzicht is namelijk óók belangrijk voor een baby. Een baby in een kinderwagen (of wieg) zie vooral de daken, boomtoppen, wolken en thuis het plafon en de muur. En dan taalontwikkeling. Een baby in de draagdoek hoort én ziet mensen om zich heen praten. Hij ziet de lippen bewegen en de gezichtsuitdrukkingen. Hier leert een baby van. Daarnaast stimuleert het dragen van je kindje ook de ontwikkeling van zijn evenwichtsorgaan.
Omdat je baby dicht bij jou is kan hij prikkels beter verwerken. Als er opeens een hard geluid is en je baby schrikt dan zal de baby snel weer kalmeren omdat jij rustig bent.
Ook als je kindje last heeft van krampjes is een draagdoek fijn. Vaak biedt het rechtop dragen verlichting en natuurlijk ook troost. Recht op, buikje tegen jou buik met de knieën van je baby in de kikkerhouding is een soort natuurlijke darmmassage voor je baby en de warmte heeft een pijnstillend effect.
Oh en had ik al gezegd dat het enorm praktisch is? Je kunt weggaan wanneer je wilt en je hebt geen gedoe met een kinderwagen én last but not least, je kunt zelfs actief bezig zijn en daarmee weer lekker in conditie komen. Een cardio-workout helemaal afgestemd op jou als mama is natuurlijk Kangatraining 😀 !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Written by Eline Schermer
Share It