Wanneer kan ik beginnen met Kangatraining na mijn bevalling?

Gemiddeld kun je na 6-8 weken na je bevalling beginnen met Kangatraining. Neem altijd eerst contact op met je verloskundige of dokter voordat je begint met Kangatraining.

Mijn zoon/dochter is al ruim 1 jaar, kan ik nog steeds mee doen met Kangatraining?

Zolang jij als mama je kindje nog fijn kunt dragen (oudere kindjes kunnen bijvoorbeeld op de rug gedragen worden) kun je nog mee doen met Kangatraining.

Ik ben niet in het bezit van een drager / draagdoek, wat nu?

Ik heb (een beperkt aantal) verschillende dragers die je gedurende de les kunt gebruiken. Samen kunnen we kijken welke drager het beste bij jou en je baby past.

Kan ik mijn baby ook dragen in een stretch doek / tricot slen tijdens Kangatraining?

Veiligheid staat voorop als het gaat om dragen bij Kangatraining. Je baby in een draagdoek dragen is prima mits het een geweven draagdoek is. Dus geen stetch doek of tricot slen.

Is Kangatraining veilig voor mij als pas bevallen moeder?

Kangatraining is veilig en ontworpen voor mama’s met baby’s. Het is wel belangrijk dat je eerst overlegt met je verloskundige of dokter voordat je begint met Kangatraining. Tijdens Kangatraining geven we extra aandacht aan de bekkenbodem en buikspieren.

Is het dansen met je baby in een drager wel aangenaam / veilig voor de baby?

De meeste baby’s, zo niet alle baby’s, vinden het juist heerlijk om gedragen te worden waarbij er actie is! Veel baby’s vallen heerlijk in slaap tijdens Kangatraining. Het is belangrijk dat je een ergonomische drager gebruikt die de billen en de benen van je baby van knie tot knie ondersteunen en waarbij je baby in een “M” positie zit met zijn benen. Dit stimuleert een goede ontwikkeling van de heupjes. Je kindje kijkt altijd naar jou toe omdat dit het beste is voor zijn ruggetje. Als je de regels van fijn en veilig dragen opvolgt is het aangenaam, leuk en veilig voor je baby! En daarnaast ook zeker goed zeker goed voor de hechting tussen jou en je kindje.

Ik zou graag meer willen leren over het dragen van mijn kindje, waar kan ik informatie vinden?

Op internet is natuurlijk veel informatie te vinden over dragen, maar het is ook heel leerzaam en leuk om een draagconsult te volgen. Op deze website http://draagdoekconsulenten.nl/ vind je een draagconsulent bij jou in de buurt.